Урочистості з нагоди завершення року Божого Милосердя та п’ятиріччя відновлення Львівської Митрополії УГКЦ
  • Пон, 28/11/2016 - 20:32

Вчора, 27 листопада 2016 року, у Архикатедральному Соборі Святого Юра, відбулася Мистецька програма на завершення Року Божого Милосердя та 5-ти річчя відновлення Львівської Митрополії. 

У ній прозвучали різноманітні твори у  виконанні солістів, хору та камерного оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під керівництвом  Ірини Куриляк. 

Духовне слово програми підготував та промовив о. Павло Дроздяк. Про завершення Року Божого Милосердя та 5-ти річчя відновлення Львівської Митрополії виголосив слово і Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський.

Слово подяки організаторам та виконавцям сказав Михайло Перун, котрий є автором Мистецької програми.

Організаторами заходу є Львівська митрополія Української Греко-Католицької Церкви, Архикатедрального Собору св. Юра та Фундація «Андрей». Захід відбувся за підтримки Фундації Юрія Турянського «Почни з себе».

Довідка:

Ювілейний рік Божого Милосердя, який проголосив Папа Франциск, тривав з з 8 грудня 2015 року до 20 листопада 2016 року.
13 листопада 2016 року, з нагоди завершення Року Божого Милосердя у помісних Церквах, Митрополит Львівський зазначив, що цей час був пов’язаний з певними ласками і дарами, з яких багато християн отримали великий духовний зиск. Боже милосердя невичерпне, воно завжди гостинно відкрите перед нами. «І тернина людського серця, і камінна його твердість, й заїжджена дорога душі можуть змінитися завдяки Божому милосердю й принести плід спасіння! Боже милосердя неймовірно безмежне, тому він радо прощає тим, хто кається за свої провини. Немає такого гріха, якого Бог не міг би простити! Він – любов, Господь – милосердя!», – наголосив Високопреосвященний владика Ігор.
Під час проповіді 20 листопада 2016 року, в день закриття Святих Дверей Божого Милосердя у Ватиканській базиліці св. Петра, Папа Франциск підкреслив, що завжди залишаються навстіж відчиненими істинні двері милосердя, якими є Христове Серце. «Численні паломники пройшли через Святі Двері, і, незважаючи на інформаційний гамір, відчули смак великої Господньої доброти. Дякуємо за це і пам’ятаймо, що ми були огорнені милосердям, щоб зодягнутися у почуття милосердя, щоб самим також ставати засобами милосердя. І далі спільно прямуймо цим нашим шляхом», – закликав Вселенський Архиєрей.