Урочистою молитовною академією завершився Тиждень Митрополита Андрея Шептицького у Полтаві
  • Чтв, 26/11/2015 - 11:01

У Полтаві пройшов тиждень присвячений пам’яті Митрополита Андрея Шептицького з нагоди 150-річчя від дня його народження.

19-20 листопада у стінах Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка відбулася вже вп’яте Всеукраїнська наукова конференція “Держава і церква в новітній історії України”.

У рамках конференції проведено круглий стіл «Митрополит Андрей Шептицький в історії УГКЦ за участю екзарха Харківського УГКЦ Василія (Тучапця).

За підтримки Управління культури облдержадміністрації видано збірник наукових статей, який містить 57 матеріалів учасників конференції.

Завершувала цей тиждень урочиста молитовна академія з назвою “Як будувати рідну хату” на прославу Митрополита Андрея Шептицького. Участь у заході взяли архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко), екзарх Харківський УГКЦ Василій (Тучапець), архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір (Бубнюк), керівництво Управління культури облдержадміністрації, громадськість. Глядачам представлено основні віхи життя видатного митрополита, його здобутки у різних сферах суспільного життя. Свої виступи глядачам запропонували аматорські колективи парафії Пресвятої Трійці УГКЦ м.Полтава. Начальник Управління культури Г.І.Фасій вручив пароху цієї парафії отцю Юрію Кролевському Грамоту Полтавської облдержадміністрації за значний внесок у розвиток культури і духовності Полтавської громади, активну роботу з патріотичного виховання молоді.