Уругвайські єпископи підняли католиків на референдум
  • Пон, 18/03/2013 - 12:06

23 червня уругвайці зможуть висловитись щодо скасування урядом кримінального покарання за аборти. Закон почав діяти в грудні минулого року, в результаті чого Уругвай став першою в Південній Америці країною, де узаконили вбивство ненароджених дітей. Однак незабаром може стати першою, в якій цей закон буде скасований.

 

На початку травня зібрали понад 50 тис. необхідних для референдуму підписів. Першим підписав цей документ колишній президент країни, лікар-онколог Табаре Рамон Васкес Росас.

 

Останнім часом уругвайські єпископи посилено закликали католиків до відповідальності за життя. «Людське життя, навіть найслабше, має завжди ту ж саму вартість. У материнському лоні воно вже має права», – сказав Пабло Галімберті ді Віетрі, єпископ Сальто. Він додає: «Якщо життя людини є найважливішою цінністю і найважливішим правом людини, яке визначає й інші права, ми не можемо вагатися або проголошувати брехню, що право на життя людини, яка має декілька тижнів, мають політики».

 

Згідно конституцією Уругваю, якщо одна четверта виборців (зараз це понад 650 тис. громадян) висловиться на користь скасування будь-якого закону, парламент мусить взяти це до уваги, скликаючи черговий референдум. У цьому випадку вона буде стосуватися нової  форми закону, а тоді повторної заборони абортів.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va