Уряд Англії змушує Католицькі школи ввести гендерне виховання
  • Птн, 07/11/2014 - 14:51

Католицькі школи вчать терпимості та відкритості, але вони мусять чітко пояснювати різницю між цивільними зв’язками та католицьким розумінням шлюбу, – пояснює секретаріат єпископату Англії та Уельсу у справах освіти, захищаючись проти введення у церковних школах гендерного виховання.

Минулої неділі міністр освіти Великобританії Нікі Морган оголосила, що релігійні школи повинні прищеплювати студентам нові британські цінності, зокрема, повагу до союзів лесбіянок, геїв і транссексуалів. Школи, які не відповідають цій вимозі, опиняться під загрозою штрафів і навіть закриття. За останні тижні вже перевірили 40 релігійних шкіл. Доповіді про візит поки не оголошено, але вже відомо, що висновки, на думку комісії, не є задовільними.

У відповідь на погрози з боку Міністерства Католицька Церкви запевнила, що в школах, які їй належать, завжди вчили цінностей, які є і католицькими, і британськими. Студентів поінформують про цивільні шлюби, але ми будемо сприяти католицькому розумінню шлюбу, – йдеться в заяві Секретаріату єпископів Англії і Уельсу в справах освіти.