Уряд Еритреї закрив усі медичні центри Католицької Церкви в країні
  • Пон, 24/06/2019 - 10:00

13 червня місцеві єпископи звернулися до Міністерства охорони здоров'я з офіційним листом, в якому повідомили, що солдати вивели пацієнтів і персонал з приміщень і опечатали клініки. Чиновники закрили 22 клініки, які щорічно обслуговували понад 40 тис. осіб, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

У своєму зверненні єпископи зазначили, що їхньою головною турботою були і залишаються люди, які потребують допомоги. Служителі наголосили, що соціальні послуги, які надає церква, не можна назвати опозицією уряду Еритреї.

 «Висловлюючи нашу глибоку гіркоту з приводу того, що відбувається зараз, ми заявляємо, що не віддамо наші установи, – заявили місцеві єпископи. – Роблячи так, уряд посягає на саму Церкву і піддає переслідуванням служителів, чоловіків, жінок, релігійних і невіруючих».

Як повідомляє BBC, чиновники досі не відповіли на претензії служителів.

«Здається, що ми повернулися в 1982 рік, коли уряд насильно забирав монастирі, школи, медичні центри в Католицької Церкви, – зазначив еритрейський священик і президент організації «Habeshia» Муссі Зерай. – І ось сьогодні, уряд увірвався в монастирі, де розташовувалися багато з цих медичних центрів, вигнав персонал, пацієнтів і погрожував чоловікам і жінкам, які служили цьому народові».

У міжнародній правозахисній організації «Open Doors», яка підтримує переслідуваних християн у країні, зазначили, що причина, через яку уряд Еритреї вирішив закрити медичні центри, невідома.

Еритрея займає сьоме місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List), правозахисної організації Open Doors USA.