Уряд Фландрії послухав Папу і не прилетить до Риму на інавгурацію
  • Суб, 16/03/2013 - 22:15

Уряд Фландрії – одного з бельгійських регіонів – послухав заклик Папи Франциска і вирішив не летіти до Риму для участі в Літургії з нагоди інавгурації понтифікату. Заощаджені таким чином 30 тисяч євро бельгійські політики хочуть переказати на благодійні цілі.

На вівторковій Літургії Бельгію будуть представляти королівська пара та прем’єр федерального уряду Елі Ді Рупо. Представники регіональних урядів також можуть полетіти, однак політики Фландрії залишаться вдома, а гроші, які витратили б на дорогу до Риму, передадуть для корисної цілі. Якої саме? – про це уряд поінформує найближчими днями.

Нагадаємо, що у п’ятницю Папа Франциск закликав своїх земляків не їхати до Риму на інавгураційні урочистості, а натомість гроші на подорож передати бідним і потребуючим.

Як стало відомо, у вівторковій Літургії братимуть участь делегати 180 урядів. Свою присутність на урочистостях підтвердили короновані особи з багатьох країн. З Великобританії приїде спадкоємець трону принц Чарльз, з Іспанії – королева Софія і принц Філіп, з Бельгії – король Альберт і королева Паола.

США представлятиме віце-президент Джо Байден, Аргентину – президент Крістіна Фернандес де Кіршнер, Бразилію, Польщу і Мексику – їхні президенти. Наразі не відомо, чи з Франції приїде президент чи прем’єр. З Німеччини точно прибуде президент Йоахім Гаук та канцлер Ангела Меркель. Австрію представлятимуть троє політиків: президент, канцлер та віцеканцлер.

Варто зазначити, що Апостольська Столиця підтримує дипломатичні взаємини із 179 державами.

За матеріалами deon.pl