Уряд Франції ігнорує християни, вони влаштують демонстрацію
  • Втр, 16/09/2014 - 13:59

Франція готується до чергової демонстрації руху «La Manif pour tous», який за менш ніж два роки спонукав понад мільйон французів вийти на вулиці на знак протесту проти так званих гомосексуальних шлюбів.

З тих пір рух консолідувався, має 40 000 активістів і понад 300 000 французів підписується на його розсилку. Рух також розширив сферу своєї діяльності. Він продовжує шукати оскарження закону, який змінив визначення шлюбу. Рух також протестує проти просування гендерної ідеології в школах, штучного запліднення та евтаназії. 5 жовтня під цими гаслами він хоче зібрати на вулицях Парижа сотні тисяч французів.

Причин невдоволення є багато. Посилюються антихристиянські та антисемітські настрої. Порівняно з минулим роком удвічі зросла кількість актів агресії, спрямованих проти єврейської спільноти. Майже щодня осквернюють католицькі церкви і кладовища. 11 вересня представники єпископату говорили про це з прем'єр-міністром Мануелем Вальсом і трьома міністрами. Це була традиційна щорічна зустріч уряду з керівництвом Церкви. Уряд пообіцяв розібратися в цьому питанні і доручив детально інформувати поліцію про всі антихристиянські інциденти. Так співпало, що наступного дня суд у Парижі виправдав активісток «Femen», що торік в лютому вторглися до катедри Нотр-Дам, перервали Літургію і напівголі ображали католиків, зокрема, Бенедикта XVI. Суд не знайшов у такій поведінці антикатолицької провокації.