Уряд індійського штату Мадхья-Прадеш під тиском індуїстських націоналістів закрив католицький коледж
  • Суб, 23/09/2017 - 10:55

Уряд штату Мадхья-Прадеш закрив католицький коледж в селі Моханпур (район Гуна), який пропонував допомогу представникам бідних племен регіону протягом 20 років. Влада стверджує, що місія не має відповідного дозволу на свою діяльність і була заснована на землі, якою вона не володіє, повідомляє інформаційне агентство AsiaNews.

У той же час, індуїстські націоналісти звинувачують християн в тому, що вони забезпечують житлом молодь з бідних племен з єдиною метою - примусити їх до переходу в християнство.

Католицькі єпископи регіону кваліфікують дії влади як провокацію і повторюють, що хостел має всі необхідні юридичні посвідчення і обслуговував місцеве населення виключно заради блага нужденних.

В інтерв'ю AsiaNews монсеньйор Ентоні Чіраята, єпископ Сагара, під чиєю юрисдикцією перебував закритий  коледж, засудив це рішення влади, заявивши, що мета обвинувачів «полягає в тому, щоб витіснити християн з цієї області». «Тут є всього дві християнські сім'ї, і вчора в одній з них мені сказали, що вони отримали погрози. Тепер вони живуть в страху», - сказав єпископ. Прелат наголошує, що поліція провела розслідування і знайшла, що звинувачення в навернення до християнства 200 чоловік є помилковим.

Поліцейські також перевірили і переконалися в тому, що власність дійсно належить Церкві і, таким чином, немає жодних претензій до землі, на якій побудована структура. «Вони тільки хочуть напасти на нас», - констатував католицькийієрарх.

Монсеньйор Лео Корнеліо, архієпископ Бхопала, також говорить про «переслідування християн і антихристиянську атмосферу, яка оточує нашу місію». «Це - земельний спір. І це - також питання Гхар Вапси, які нібито повинні повернутися до своєї вихідної релігії. Але члени цього племені ніколи не були індуїстами. Таким чином, вимога націоналістів повернути землю людям необгрунтована і тільки має на меті піддати гонінню християн», - зазначив архієпископ.