Уряд Іспанії витрачає на фінансування абортів у 6 разів більше, ніж на підтримку сімей
  • Срд, 30/11/2022 - 20:37

Уряд Іспанії призначив всього лиш 1,3% ВВП на підтримку сімей. Цей показник – один з найнижчих в ЄС, незважаючи на те, що в країні зафіксовано перевагу кількості смертей над кількістю народжень. Окрім того, вагітні жінки, що перебувають в скрутному матеріальному становищі, можуть розраховувати на фінансову підтримку від держави в сумі 13 євро в рік.

 

Загалом на підтримку вагітних у скрутній ситуації уряд передбачає виплати, сума яких в 6 разів менша, аніж сума, призначена на фінансування абортів.

 

За даними фонду «Карта материнства 2021», на цю підтримку від держави можуть розраховувати безробітні та працюючі вагітні жінки. «Багато локальних урядів не виділяють жодної допомоги вагітним, і бракує ефективної політики, яка б допомагала жінкам, які прийняли рішення зберегти життя дитині», - йдеться у повідомлені фонду.

 

Як стало відомо, уряд в Мадриді видає у 6 разів більше коштів на підтримку вбивства ненароджених дітей, аніж на материнство. Відповідно до даних 2021 року, уряд виділив 5,5 млн євро на допомогу вагітним жінкам, а 32,2 млн – на проведення абортів.

 

Варто зазначити, що іспанське суспільство старіє: в країні кількість смертей перевищує кількість народжень. Майже ¼ населення у 10 з 50 провінцій країни є віком понад 65 років. Там спостерігається подвійне демографічне явище: з одного боку, збільшення середньої тривалості життя, а з другого – занепад природного приросту, який став від’ємним від 2015 року, інформує pch24.pl.