Уряд Парагваю відкидає гендерну ідеологію
  • Пон, 25/09/2017 - 16:28

Конституція Парагваю визнає «традиційну сім’ю», що складається з «батька, матері і дітей» - зазначив секретар з питань освіти і додав, що уряд усуне зі шкіл усі матеріали, які запровадила попередня адміністрація для поширення брехливої гендерної ідеології.

На прес-конференції 18 вересня Енріке Рієра поскаржився журналістам на «замішання» і критику в сторону уряду після дописів у соцмережах, в яких йшлось про те, що місцеві школи навчають, що гендер є соціальною одиницею, що чоловік і жінка не народжуються такими, а також інших понять, пов’язаних з гендерною ідеологією.

Секретар повідомив, що вина за це лежить на договорі, підписаному між адміністрацією колишнього президента Фернардо Луґо та групою гомосексуалів під назвою «Ми – геї». В наслідок цього договору було видано освітні матеріали, які залишились в доступі на сайті уряду та які продовжували використовувати.

Секретар Рієра пояснив, що його управління «наказало забрати їх і переглянути, бо вони містять фразу, яка створює усю проблему», а саме «там дослівно сказано, що гендер є соціальною одиницею».

«Хочу наголосити, що Міністерство освіти опирається на статтю 52 Національної Конституції про традиційну сім’ю, традиційні цінності, про батька, матір і дітей: Це також моя особиста позиція, і ми поважаємо інші думки, однак ми не збираємось включати їх до програм навчання в наших школах», - запевнив він.

Стаття 52 Конституції Парагваю визначає, що «подружній союз чоловіка і жінки є одним із основоположних компонентів формації родини», інформує CNA.