Усі католицькі храми Шрі-Ланки залишаються зачиненими
  • Втр, 30/04/2019 - 13:56

Усі католицькі храми Шрі-Ланки залишаються зачиненими через тиждень після нападів на Великдень, в результаті яких загинуло понад 300 осіб. Місцевий кардинал Малклом Раньжит, Архиєпископ Коломбо, наказав зачинити усі храми, оскільки мав документальне підтвердження того, що існує загроза подальших терактів.

Раніше кардинал висловив критику на адресу місцевої влади за те, що не змогла попередити напади, хоча закордонна розвідка попереджала, що напади неминучі. «Ми нічого не знали. Для нас це було як грім серед ясного неба», - говорив він. – «Я почуваюсь зрадженим. Мені сумно. Це дуже серйозний промах з боку служб безпеки, що не попередили нас».

За повідомленнями Catholic Herald, цієї неділі багато католиків залишились по домах і стояли на колінах перед телевізорами, які транслювали проповідь кардинала Раньжита з невеличкої каплиці в його резиденції в Коломбо.

«Це період, коли наші серця випробовуються величезною руйнацією, що відбулась минулого тижня», - говорив кардинал. – «Це час, коли в людських серцях постають запитання на кшталт: чи Бог дійсно любить нас, чи Він має співчуття до нас».

Президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена видав закон, що забороняє закривати обличчя, що перешкоджає ідентифікувати обличчя особи, в т.ч. ісламські хіджаби, оскільки поліція продовжує розслідування і стежить за злочинними угрупуваннями.