Усі з 17 місіонерів, що були викрадені на Гаїті, - на волі
  • Пон, 20/12/2021 - 16:15

Через два місяці після викрадення, 12 з 17 місіонерів, захоплених терористами на Гаїті, отримали свободу. Ще п’ятьох з них було звільнено раніше. Місіонери-протестанти зі США та Канади належать до релігійної організації «Christian Aid», головний офіс якої розташований в Огайо, і яка окрім проголошення Євангелії займається харитативною, освітньою діяльністю та охороною здоров’я.

П’ятьох затриманих було звільнено в період від листопада до початку грудня – серед них жінки і діти місіонерів. Зараз вже всі сімнадцятеро перебувають на волі. «Дякуємо Богові, котрий вислухав наші молитви», - розповіли вони журналістам, що супроводжували їх на шляху до аеропорту в столичному Порт-О-Пренс. Вони додали, що почуваються добре і в неволі їх ніхто не ображав.

Наразі невідомо про жодні подробиці їхнього звільнення. Не відомо також чи був заплачений величезний викуп, якого вимагали викрадачі. За попередніми даними, була озвучена сума мільйон доларів за кожну особу.

16 жовтня місіонери разом зі своїми сім’ями повертались зі сиротинця, розташованого за 30 км. від Порт-О-Пренс. На їхній автобус напали озброєні чоловіки, котрі змусили їх вийти з транспорту.

Єпископат Гаїті від самого початку був задіяний у спроби звільнити викрадених. Єпископи звертали увагу на те, що схожі події, у країні, зануреній в біду і хаос, мають також негативний вплив на економіку. Єпископат закликав керівництво держави і поліцію зробити відповідні кроки, щоб повернути порядок на Гаїті і завершити хвилю викрадень. Єпископи також наголошували, що дуже важливо зрозуміти хто забезпечує банди зброєю та амуніцією.