Успіх ВДМ повинен стимулювати роботу з молоддю
  • Суб, 03/08/2013 - 10:04

Успіх Всесвітніх днів молоді, які відбулися 22-28 липня у Ріо-де-Жанейро, має стати стимулом для Церкви в Європі та посприяти активізації роботи з молоддю в єпархіях, парафіях, католицьких школах і рухах. Такої думки дотримується архиєпископ Барселони кардинал Луїс Мартінес Систах. На сторінках "L'Osservatore Romano" він звернув увагу, що під час світового форуму "Папа звертався не тільки до молоді, але також до пастирів − єпископів, священиків, семінаристів, монахів і монахинь", тому що вони повинні супроводжувати молодь. "Ми всі повинні відчувати натхнення від слів Ісуса і слів Римського єпископа і пастиря всієї Церкви", − сказав кардинал.

"Папа вчив нас, що потрібно "вийти", прямувати туди, де є люди, досягти географічних і екзистенціальних периферій", − зазначив іспанський кардинал і додав, що згідно з Святішим Отцем, однією з таких "периферії" є молодь. На думку архиєпископа Барселони, Папа кличе кожного з нас "відбудувати Церкву", як Ісус просив "Ассизького бідняка".

Це "відновлення" має розпочатися з власного навернення, а Всесвітні дні молоді не повинні бути ізольованою подією в житті єпархії, але повинні вести кожного учасника до особистої зустрічі з Ісусом Христом. За думкою кардинала Систаха, присутність трьох мільйонів молодих людей на узбережжі Копакабана свідчить про численність тих, хто йде за Христом.

Говорячи про майбутнє Всесвітніх днів молоді, кардинал зазначив, що незважаючи на те, що форум проходить у 27-й раз, "ми стоїмо перед новою і дуже живою ініціативою". "Ріо-де-Жанейро підтвердило весну, яку Церква переживає з Папою Франциском", − сказав він.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va