Ув’язнена джихадистами місіонерка: “Вірю, що Бог мені допоможе!”
  • Суб, 10/07/2021 - 22:04

З’явилася перша за понад три роки перевірена новина про викрадену джихадистами в Малі місіонерку. Сестра Глорія Сесілія Нарваез жива і, як вона повідомляє, перебуває в руках тієї ж ісламської групи, яка ув'язнила італійського місіонера о. П’єралуджі Маккаллі. 

“Я вірю, що Бог допоможе мені повернути свою свободу”, – пише колумбійська місіонерка у листі до свого брата.

Лист написаний від руки іспанською мовою. Його справжність підтвердила Папська Асоціація “Допомога Церкві в потребі”, яка водночас повідомила, що лист вдалося передати завдяки посередництву Міжнародного Червоного Хреста. Викрадена місіонерка написала листа у лютому, але до її брата він потрапив аж у травні. Нині частина листа оприлюднена.

Сестра Глорія запевняє у молитві за своїх рідних і просить їх про молитву. “Я у полоні четвертий рік, зараз у руках нової групи. Будь ласка, багато моліться за мене”, – пише місіонерка, спроби звільнити яку досі не принесли результату. Також її брат повідомляє, що с. Глорія дуже погано пережила розлуку з Софією Петронін, французькою волонтеркою, з якою вона була ув'язнена впродовж кількох років і яку звільнили минулого року. Це вплинуло на її психічний стан, а також на фізичне здоров’я. Місіонерка потребує медичної допомоги.

Монахиня-колумбійка зі Згромадження Францисканок Непорочної Діви Марії багато років працювала у Малі, де переважають мусульмани. В основному вона займалася медичним обслуговуванням та допомогою сільським мешканцям, включаючи навчання мусульманських жінок. Її викрала 7 лютого 2017 року в місті Кутіала група озброєних людей, які згодом визнали свої зв'язки з “Аль-Каїдою”. Свідки викрадення засвідчили, що місіонерка віддалась у руки викрадачів, попросивши взяти її замість набагато молодшої монахині, яку ті хотіли викрасти. 

“Навіть у такий драматичний момент вона показала свою зрілість і відповідальність, намагаючись до кінця захистити довірених їй сестер”, – говорить колишня очільниця згромадження.

Остання звістка від сестри Глорії була у січні 2018 року, коли було оприлюднено відео з проханням про допомогу до Папи Франциска. Минулого року колумбійська урядова делегація відвідала Малі для переговорів із викрадачами. На жаль, домогтися звільнення 57-річної місіонерки не вдалося.