Уже другого мексиканського священика вбили в його церкві менш ніж за два тижні
  • Втр, 24/04/2018 - 14:59

О. Хуан Мігель Контрерас Гарсія, якому було 33 роки, помер від вогнепальних поранень у п’ятницю, 20 квітня, недалеко від церкви св. Піо з П'єтрелчіни, Гвадалахара, штат Халіско, повідомила влада.

Вбивство о. Контрераса є другим вбивством священика в Мексиці менш ніж за тиждень. О. Рубена Алькантара Діаза, судового вікарія єпархії Ізкаллі в місті Куаутітлен, вбили в церкві 18 квітня.

Генеральна прокуратура штату Халіско повідомила, що вони вважають, що на о. Контрераса напав чоловік, який «зайшов до захристії парафії і відразу ж напав на жертву, а потім утік, використовуючи компактний транспортний засіб». Як повідомлялося, о. Контрерас в той час сповідав.

Це збільшує загальну кількість священиків, вбитих у Мексиці, до 23 осіб за останні шість років. Єпископ Альфонсо Міранда, генеральний секретар Конференції мексиканських єпископів, висловив співчуття у Твіттері з приводу загибелі о. Алькантара Діаза та «всіх жертв величезного насильства в Мексиці. Бог допоможе нам».

Кардинал Хосе Франсіско Роблес Ортега, Архиєпископ Гвадалахара, виголосив заяву з проханням, щоб «ті, хто зневажають і позбавляють життя за будь-яку справу, дозволили люб'язному Божому обличчю дивитись на них, щоб вони не тільки склали свою зброю, але й відкинули ненависть, обурення, помсту і кожне руйнівне почуття».

Мексика продовжує страждати хвилею насильства, пов'язаного з наркоманією. У кількох відомих туристичних місцях останніми тижнями стаються жахливі вбивства.