В Афінах відбулась конференція на тему подружнього життя та родини з погляду Церкви
  • Нед, 12/11/2017 - 10:36

У суботу, 11 листопада, в Афінах відбулася конференція, присвячена темі подружнього життя та родини з погляду Церкви.

Зустріч відбувалася на основі післясинодального апостольського послання Папи Франциска Amoris Laetizia - Радість любові.

Доповідачем був запрошений з Італії гість - отець Василій Петра (Basilio Petra), який зосередив увагу на 4 та 7 розділах цього Послання.
О. Василій очолює Богословський факультет центральної Італії (від 15 вересня цього року) та є автором багатьох публікацій про подружні питання.

Доповідач зосередив свою увагу на актуальних проблемах і ситуаціях в житті, які Церква Христова та християни сьогодні особливо відчувають.

“Я щиро вдячний всім учасникам від української сторони, які прийшли послухати доповідь та висловлювали свої думки й побажання. Маю велику надію, що ця зустріч стане отим зернятком, яке посіяне сьогодні, зможе прорости та принести свої плоди в майбутньому. Прошу в Бога, щоб дав таку можливість для зустрічей при нашій українській громаді в Афінах. У нас є про що поговорити, один одного послухати та разом шукати відповідей на життєві запитання”, - зазначив душпастир для українців греко-католиків Греції о. Андрій Твердохліб.