В Англії рекордна кількість абортів
  • Срд, 17/06/2020 - 16:49

В Англії та Уельсі торік була рекордна кількість абортів з 1967 р., відколи їх легалізували. За даними Департаменту охорони здоров’я та соціальної допомоги, зростання стосується всіх вікових категорій для осіб після 25 років. Найбільше було зафіксовано серед жінок віком від 30 до 34 років.

Порівняно з 2018 р. зростання величезне, майже на 4,5 тис. абортів. Активісти pro-life називають це «національною трагедією». «Ця вражаюча кількість показує нам, що аборт стає чимось нормальним для сучасної людини. Такі ефекти дає легкий доступ до абортивних таблеток та пропаганда, що говорить про те, що аборт є простим і безпечним», – сказала Антонія Таллі, голова Товариства захисту ненароджених дітей.

За останньою статистикою, торік аж 40% жінок, які пройшли процедуру, раніше робили один або більше абортів. У 2019 р. було здійснено понад 52 тис. абортів у домашніх умовах, що становить 36% всіх абортів. Понад 3 тис. абортів здійснили через підозру неповносправності плоду.

На думку багатьох pro-life активістів, ситуація не зміниться, поки pro-life організації не переосмислять свої пріоритети. «Ми допомагаємо багатьом жінкам, які відчувають негативні наслідки аборту і після першої процедури приходять до нас, коли знову вагітні та шукають альтернативного рішення. Зараз уся наша енергія зосереджена на врятуванні життя, але думаю, що саме час приділяти більше уваги пропонуванню позитивної альтернативи абортам», – сказала pro-life активістка Ліз Парсонс.