В Англії заборонили піднімати національний прапор з хрестом, щоб не образити мусульман
  • Срд, 22/05/2013 - 11:26

Міська рада м. Редсток (графство Сомерсет) заборонла застосування національного прапора Англії, щоб не образити почуття мусульман, а саме 16 жителів міста, котрі офіційно сповідують іслам, передає The Telegraph.

 

«Велика проблема полягає в тому, що традиційний прапор може виявитися образливим для деяких мусульман, тим більше що він часто піднімається активістами правих. Ми повинні його усунути впродовж найближчих 20 років », – заявили в раді м. Редсток представники лейбористів.

 

У результаті рада Редстока, в якому проживає 5600 жителів, постановила придбати і поставити над містом до Дня перемир'я (11 листопада) союзний прапор Великобританії.

 

Таким чином, білий прапор з прямим хрестом св. Георгія, який упродовж століть вважався небесним покровителем англійців, став не до вподоби сучасній владі.

 

При цьому наступним своїм рішенням рада Редстока постановила, що «веселковий прапор», який є символом сексуальних меншин, буде вивішуватися в «відповідні моменти».

 

Однією із вагомих думок на користь заборони Георгіївського прапора, став вислів  університетського лектора Елеанори Джексон, яка «історично обгрунтувала» дискримінаційну сутність прапора, заявивши, що біло-червоний хрест може викликати незадоволення мусульман, оскільки використовувався хрестоносцями 1000 років тому.

 

Варто зазначити, що мусульманські спільноти Англії неоднозначно відреагували на рішення влади Редстока. Багато ісламських лідерів вважають, що в цьому «політкоректному» акті англійці перевершили всі сподівання і зайшли занадто далеко.

 

«Св. Георгій повинен займати своє гідне місце як загально національний символ, і не повинен викликати ніякої ненависті з боку мусульман », – заявив прес-секретар Ради мусульман Великобританії.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru