В Антрациті терористи захопили молитовний будинок, щоб перетворити його в казарму
  • Срд, 04/03/2015 - 23:18

Сьогодні, 4 березня, в Антрациті бойовики «ЛНР» захопили Дім молитви церкви Євангельських християн-баптистів, щоб облаштувати в ньому свою казарму.

За словами джерела в місті, незрозумілі озброєні люди разом з представниками так званої «народної міліції» при захопленні заявили, що планують використовувати молитовний будинок як казарму.

«Вмовляння не мали ніякого впливу на бойовиків. На зауваження, що вони представляють «народну владу», була отримана відповідь: «Можете скаржитися кому завгодно. Нам потрібно розміщувати своїх бійців », - розповів співрозмовник видання.

У вересні минулого року бойовики «ЛНР», разом з двома священиками УПЦ (МП), вже захопили «Дім молитви для всіх народів». А в липні в Луганську терористи закрили римо-католицьку парафію Святої Діви Марії. Тоді ж  терористи «ДНР» захопили Храм Покрова Пресвятої Богородиці Української греко-католицької Церкви в Донецьку.

Раніше повідомлялося, що на окупованих терористами «ДНР» і «ЛНР», а також російськими окупантами, територіях Донбасу, бойовики дозволяють проводити богослужіння тільки «московським» священикам. Зокрема, священнослужителі УПЦ (Московського патріархату) співпрацюють з бойовиками, освячуючи їх «бойові прапори» і благословляють на «захист своєї батьківщини», а також беруть участь в інших урочистих заходах терористів.