В Апостольську подорож під покровом Богородиці: традиційна молитва Папи
  • Чтв, 03/11/2022 - 10:02

Візит до базиліки Santa Maria Maggiore виявився сотим від початку понтифікату. Перший відбувся наступного дня після обрання.

Розпочавши свій понтифікат врученням себе під покров Пресвятої Богородиці, Папа Франциск також кожну свою міжнародну подорож розпочинає і завершує паломництвом до чудотворної ікони Пречистої Діви «Спасіння римського люду». Не стала винятком і Апостольська подорож у Бахрейн, що відбуватиметься від 3 до 6 листопада 2022 року.

Як повідомила прес-служба Святого Престолу, пополудні, 2 листопада, Папа Франциск поїхав до Папської Великої базиліки Пресвятої Марії, щоб помолитися перед чудотворною іконою Пречистої Діви Salus Populi Romani та ввірити Їй свою подорож у Королівство Бахрейн. Після молитви він повернувся до Ватикану.

При цій нагоді зазначається, що це був сотий візит до базиліки Santa Maria Maggiore, який Папа здійснив від початку свого понтифікату. Перші відвідини відбулися 14 березня 2013 року, відразу наступного дня після обрання на Петрове служіння. Це був перший виїзд Папи Франциска з Ватикану.