В Аргентині на честь нового Папи Римського пропонують перейменувати вулицю і назвати станцію метро
  • Срд, 20/03/2013 - 14:21

На честь нового Папи Римського в Аргентині пропонують перейменувати вулицю і назвати станцію столичного метро. З такою ініціативою виступили 19 березня парламентарі Законодавчої асамблеї Буенос-Айреса.

За задумом депутатів, перейменувати треба один із проспектів у столичному районі Флорес, де народився колишній Архиєпископ Буенос-Айреса, а тепер уже Папа Римський Франциск. До того ж тут розташована церква Сан-Хосе (Святого Йосипа), де тривалий час майбутній Понтифік служив простим священиком. Передбачається, що нова станція підземки, яку відкриють неподалік від храму, називатиметься "Папа Франциск".

19 березня тисячі аргентинців стежили за церемонією інтронізації нового глави Римо-Католицької Церкви. У школах навіть скасували заняття, щоб учні могли відчути важливість "історичного" моменту, оскільки вперше єрарх Католицької Церкви з Аргентини й з Латинської Америки, взагалі, був обраний Папою Римським. Деякі віруючі провели ніч у святковому чуванні на вулиці, очікуючи церемонії інавгурації нового Папи, яка відбувалася дуже рано-вранці за місцевим часом.

Тих, хто зібрався біля Катедрального собору Буенос-Айреса, чекав приємний подарунок. Перед інтронізацією вони змогли почути голос Папи Франциска, який зателефонував з Риму та закликав віруючих любити, піклуватися один про одного і докладати зусиль до того, щоб у світі було менше ворожнечі та ненависті. Багато людей не могли стримати сліз від емоцій. Прослухавши послання, люди почали скандувати: "Хай живе Папа, хай живе Папа". Опівдні за місцевим часом католицькі храми наповнилися 10-хвилинним дзвоновим передзвоном в честь нового Понтифіка.

76-річного аргентинського Архиєпископа Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольйо обрали Главою Римо-католицької Церкви після дводенного конклаву, під час якого відбулося п'ять голосувань.

За матеріалами www.portal-credo.ru