В Аргентині напали на парафію священика, котрий засуджував наркоторгівлю
  • Птн, 28/09/2018 - 15:25

23 вересня відбувся жорстокий напад на парафію Марії нашої Цариці в м. Розаріо, Аргентина. Парох вважає, що цей напад є залякуванням у відповідь на те, що він нещодавно засудив місцеві банди та наркоторговців.

Як інформує CNA, озброєні нападники стріляли по церкві і школі, які розташовані поруч. Сім куль пошкодили фасад храму, а ще п’ять – двері школи.

Місцева поліція почала розслідування. Парох о. Хуан Пабло Нунез вважає, що напад – справа рук наркоторговців. Кілька тижнів тому він почав говорити про проблеми з наркотиками і від того часу почав отримувати погрози.

«Наш район – запущений, відбувається багато пограбувань, стрілянини; люди приходять до мене, бо не знають, до кого їм звернутись. Тоді я почав озвучувати проблеми, які виникають», - розповів священик, котрий вже чотири з половиною роки працює на цій парафії. Раніше він відкрив центр для допомоги молоді, яка має проблеми з наркотиками, однак був змушений зачинити його через погрози від батьків, частина з яких задіяні в наркоторгівлю.

Чотири тижні до нападу священик почав просити місцеву владу вчинити необхідні кроки для того, щоб «покласти край відсутності громадської безпеки».

Місцевий генеральний вікарій висловив підтримку священику, парафії та шкільній спільноті. Він попросив вірних молитись за вирішення складної ситуації, а владу закликав до подолання фінансових схем, що підтримують наркоторгівлю та масове поширення зброї, що спричиняє стільки смертей в місті.