В Архикатедральному Cоборі Святого Юра вшанували пам’ять Патріарха ЙОСИФА мистецькою програмою
  • Втр, 07/03/2017 - 13:18

У неділю, 5 березня 2017 р. Б., в Архикатедральному Соборі Святого Юра вшанували пам’ять Патріарха Йосифа (Сліпого). У мистецькій програмі «Музичний дар Патріярху Йосифу», присвяченій 125-річчю від дня народження блаженної пам’яті Патріарха Йосифа, прозвучали твори високодуховних композиторів, чия музика збагачує, надихає, сприяє духовному піднесенню та очищенню.

Музичну частину мистецької програми виконав Галицький академічний камерний хор під керівництвом Народного артиста України Василя Яциняка.

У програмі концерту прозвучали твори видатних українських композиторів другої половини ХVІІІ – початку ХІХ століття Максима Березовського, Дмитра Бортнянського та Артемія Веделя, які увійшли до історії музичного мистецтва як автори неперевершених духовних концертів. Також парафіяни та гості Собору змогли ознайомитися із сучасним трактуванням духовної традиції у творах Лесі Дичко.

Поетично-мистецьке слово програми було побудоване на основі літературних зацікавлень Патріярха Йосифа, які дослідила пані Ірина Іванкович, директор Центру студій Патріярха Йосифа Сліпого. Ведучою мистецької програми була Оксана Король.

На закінчення концерту настоятель Архикатедрального Собору Святого Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик сердечно подякував п. Василю Яциняку за добру ініціативу вшанувати пам’ять Патріарха Йосифа (Сліпого) і висловив упевненість, що сьогоднішній концерт, як попередній і всі наступні, будуть на славу блаженної пам’яті Патріарха Йосифа.