В Архікатедральному соборі Івано-Франківська пом'янули полеглих захисників Донецького аеропорту
  • Пон, 22/01/2018 - 15:41

У неділю, 21 січня, в рамках всеукраїнської акції на вшанування третьої річниці з дня завершення оборони Донецького аеропорту в Архикатедральному соборі Воскресіння Христового пом'янули полеглих українських військових.

Поминальну Панахиду очолив прот. Юрій Новіцький, настоятель собору, разом із духовенством  катедрального собору. У богослужінні взяли участь «кіборги», рідні загиблих захисників ДАПу, бійці різних підрозділів і добровольчих батальйонів та волонтери.

«Ніхто більшої любові не має понад ту, як хто би душу свою поклав за друзів своїх. Наші воїни, за упокій душ яких сьогодні молимося, не воювали з метою загарбування чужих земель. Вони героїчно віддали своє життя, захищаючи свою державу. Вони захищали нас з вами. Нажаль, війна на сьогоднішній день не закінчилася. Пам’ятаймо, що в той час, коли військо захищає життя тих, хто перебуває у тилу, святий обов'язок цивільних – робити усе можливе для побудови миру, кожного на своєму рівні. Вивчаймо українську історію, утверджуймо у наших свідомостях українську правду, підтримуймо наше військо і, найважливіше, підносьмо наші молитви за мир», - такими словами звернувся до присутніх о. Юрій.

Опісля Панахиди учасники заходу організованою колоною пройшли від катедрального собору до Меморіального скверу на вулиці Степана Бандери.

Нагадуємо,  що українські «кіборги» протягом 242 днів героїчно тримали оборону ДАП.  Лише після повного його знищення бойовиками 21 січня 2015 року українські військові відійшли.