В Архикатедральному Соборі Святого Юра молитимуться за передчасно народжених дітей
  • Втр, 14/11/2017 - 14:15

17 листопада у світі відзначається Всесвітній день недоношених дітей.

Глобальний звіт Всесвітньої організації охорони здоров’я акцентує увагу, що щорічно у світі передчасно народжується близько 15 мільйонів новонароджених — більше, ніж кожний десятий новонароджений світу. Усі новонароджені є вразливими, але передчасно народжені діти є найбільш вразливими. Багато з них вимагає особливої уваги, щоб просто залишитися в живих. Такі дітки потребують не тільки спеціалізованої медичної допомоги, а й молитви за їхнє здоров’я та благополуччя. Родини, у яких передчасно народилася дитина, у свою чергу, потребують турботи і підтримки не тільки з боку медиків, але й суспільства загалом. Тому в цей особливий День для таких родин важлива спільна молитва за здоров’я та їх благополуччя.

У п’ятницю, 17 листопада 2017 р.Б., о 18:00 год., в Архикатедральному Соборі Святого Юра, буде звершено Божественну Літургію з нагоди Всесвітнього дня недоношених дітей, під час якої молитимемося за родини, у яких народилися недоношені діти, а також за працівників неонатальних закладів, що опікуються такими дітками.

У спільній молитві, окрім батьків та дітей, також візьмуть участь і працівники відділень інтенсивної терапії новонароджених та патології недоношених новонароджених дітей, що функціонують у структурі Львівської обласної клінічної лікарні.

Саме за ініціативою лікарів у цей особливий для родин, де передчасно народилися дітки, день і відбудеться така важлива спільна молитва за їхнє здоров’я та благополуччя.