В Архикатедральному Соборі Святого Юра помолилися за передчасно народжених дітей
  • Птн, 18/11/2016 - 09:24

17 листопада у світі відзначається Міжнародний день недоношених дітей. У цей день Високопреосвященний ІГОР, Митрополит Львівський, звершив в Архикатедральному Соборі Святого Юра Божественну Літургію, під час якої молилися за родини, у яких народилися недоношені діти, а також за працівників неонатальних закладів, що опікуються такими дітками.

У спільній молитві, окрім батьків та дітей, також узяли участь і працівники відділень інтенсивної терапії новонароджених та патології недоношених новонароджених дітей, що функціонують у структурі Львівської обласної клінічної лікарні.

Слід відмітити, що на Львівщині щороку передчасно народжуються близько 1300 дітей, з вагою від 499 до 2500 грамів. Застосування новітніх технологій дозволяє рятувати життя дітям навіть із екстремально малою масою тіла при народженні.
У відділеннях інтенсивної терапії новонароджених та патології недоношених новонароджених дітей, що функціонують у структурі Львівської обласної клінічної лікарні, надається допомога недоношеним немовлятам зі всієї Львівської області, які неспроможні самостійно втримувати найважливіші показники життєвих функцій (дихання, серцебиття, температуру тіла). За словами завідувачок неонатальних відділень п. Ольги Децик і п. Зоряни Салабай, за час існування відділень сформувалася команда однодумців, яка здатна надавати висококваліфіковану допомогу найменшим пацієнтам. Тут працюють люди, які мають не лише золоті руки, але й добрі серця.

Саме за ініціативою лікарів у цей особливий для родин, де передчасно народилися дітки, день і відбулася така важлива спільна молитва за їхнє здоров’я та благополуччя.