В Архикатедральному Соборі Святого Юра прозвучать твори Вольфганга Амадея та Франца Ксавера Моцартів
  • Срд, 16/08/2017 - 15:15

Запрошуємо парафіян, прихожан Архикатедрального Собору Святого Юра та всіх поціновувачів класичної музики поринути у світ високого мистецтва  відвідати концерт «Син ― великому батькові», який відбудеться в понеділок, 21 серпня 2017 р.Б., о 21-ій год., в Архикатедральному Соборі Святого Юра (Площа Святого Юра, 5) у рамках Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt.

Під час концерту прозвучать твори Вольфганга Амадея Моцарта та його молодшого сина ― Франца Ксавера Моцарта, який майже 30 років жив на Львівщині.

У 1826 році саме в Соборі Святого Юра відбулося історичне виконання «Реквієму» Вольфганга Амадея Моцарта Львівським хоровим товариством Св. Цецилії під орудою його засновника Франца Ксавера Моцарта.

Як данина тій вагомій події під час концерту «Син великому батькові» буде виконаний «Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта та кантата його сина Франца Ксавера Моцарта, яка була створена Францом Ксавером з нагоди відкриття пам’ятника батькові Вольфгангу Амадею Моцарту в Зальцбурзі у 1842 році. Франц Ксавер особисто диригував кантатою та був присутній в день відкриття пам’ятника, як і його старший брат — Карл Томас Моцарт.

У концерті «Син ― великому батькові» візьмуть участь:

Солісти: Софія Соловій, сопрано (Україна-Італія), Зоряна Кушплер, мецо-сопрано (Україна-Австрія), Михайло Малафій, тенор (Україна), Ігор Царьков, бас (Україна-Німеччина).

Галицький академічний камерний хор (Україна), Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» (Україна), Камерний хор «Gloria» (Україна).

Диригент: Оксана Линів (Україна-Німеччина).

Вхід вільний.