В Архикатедральному соборі Святого Юра вшанували пам’ять Митрополита Андрея
  • Суб, 02/11/2013 - 21:05

1 листопада 2013 р. в день 69-ї річниці від часу відходу у вічність Слуги Божого Митрополита Андрея в Архикатедральному соборі Святого Юра спільною молитвою вшанували пам’ять цього великого подвижника віри.

Зокрема, під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський ієрарх виголосив проповідь у якій застановився над життям та жертовним трудом Митрополита Андрея для добра українського народу: «Митрополит Андрей був не просто досвідченою людиною він був тим, який черпав від Бога цю духовну мудрість повсякчас і ділився нею з ближніми».

«Він уприсутнював в собі Бога, - продовжив владика Венедикт, описуючи особу Митрополита Андрея. - Тому його велич полягає не в його унікальності, а в тому що він мав тісний взаємозв’язок з Богом».
«Чому він знав, як в тій чи іншій ситуації поступити?, - наголосив владика, - бо був з Богом – молився». Насамкінець архиєрей закликав кожного з нас повчитися тієї духовної єдності з нашим Творцем у Митрополита Андрея.

По завершенні Архиєрейської Божественної Літургії, було відслужено панахиду на місці спочинку Слуги Божого Митрополита Андрея в крипті Архикатедрального собору Святого Юра.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua