В Архикатедральному соборі святого Юра урочисто розпочали Рік віри
  • Пон, 28/01/2013 - 00:00

У неділю, 27 січня, в Архикатедральному соборі святого Юра, що у Львові, урочисто розпочали Рік віри, проголошений Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, 14 жовтня 2012 року Б. у Римі, з нагоди посвячення, після реставрації, собору святої Софії Премудрості Божої.

 

Після завершення Божественних Літургій у соборі святого Юра, усім вірянам роздавали Пастирське Послання Блаженнішого Святослава з нагоди Року віри, видане у формі книжечки, з логотипом Року віри на титульній сторінці.

 

Наступний захід розпочався Вечірнім Богослужінням у супроводі молодіжного хору собору, під керівництвом п. Наталі Капітан. Відтак слово про віру у сучасному світі виголосив о. д-р. Любомир Ржиський, сотрудник собору святого Юра, наголошуючи, «що віра є даром Божим, але людина покликана помножувати цей дар, співпрацюючи із Творцем. Особливо сьогодні, у тотальному наступі лібералізму та матеріального світогляду необхідно читати Святе Письмо – джерело християнської віри; брати участь у Божественній Літургії та Святих Таїнствах Церкви; передавати правдиву віру дітям та онукам, щоб постійно зростати у вірі, аж до осягнення справжньої християнської зрілості» - завершив промовець.

 

На завершення всіх присутніх полонив неперевершений спів Клиросного хору священнослужителів Львівської Митрополії «Глас», у виконанні якого прозвучали стихири Різдва Христового з Львівського ірмологіону 1904 року та сучасного церковного співу.

 

Віра Ценглевич

Джерело: www.ugcc.lviv.ua