В Асижі (Італія) Глава УГКЦ закликав монахів францишканців молитися за мир в Україні
  • Чтв, 18/05/2017 - 11:17

Перший день візиту Блаженнішого Святослава, 17 травня, до архієпархії Перуджі розпочався з молитви та відвідин відомих в усьому світі францишканських санктуаріїв в м. Асиж.

Перед початком богослужіння Глава УГКЦ відвідав санктуарій, де за переданням Святий Франциск скинув з себе одежу на знак відречення від світу і розпочав шлях свого монашого життя в убогості.

О 17:00 в храмі, де був охрещений Святий Франциск, Блаженніший Святослав молився Мессу разом з кардиналом Гвалтьєро Бассетті, Архієпископом Перуджі, та місцевим єпископом Доменіко Соррентіно. З архиєреями співслужили єромонахи францишканського чину.

Після богослужіння Глава УГКЦ звернувся до присутніх на богослужінні із духовним словом. На основі образу “оголеного” Святого Франциска, який через цей жест відречення та приниження уподібнився до самого Ісуса Христа, Блаженніший Святослав пояснив суть пасхальної віри: “На прикладі Святого Франциска, який носив на собі рани Христові, але який сьогодні перебуває в радості Христового воскресіння, ми переконуємося, що саме віра у приниженого, обдертого і розп’ятого Христа веде нас до воскресіння”.

“Українська Греко-Католицька Церква, - розповів Предстоятель Церкви, - в минулому столітті зазнала приниження, руйнацію та переслідування радянською владою, але “завдяки пасхальній вірі 25 років тому вона воскресла з мертвих”.  Блаженніший Святослав також пригадав про “забуту війну в Україні та закликав молитися за її припинення”.

Глава УГКЦ також відвідав могилу Святого Франциска в головній базиліці францишканського чину, помолився в монастирі св. К’яри та зустрівся з монахами францишканського чину. Він звернувся до них з особливим проханням молитися за “припинення війни в Україні, котра безупинно триває вже три роки”.