В Австралії рукоположено священика УГКЦ
  • Чтв, 07/04/2016 - 13:01

В неділю 3-го квітня 2016 року у храмі св. Йоана Хрестителя у м. Перт були лише місця для стояння. Чимало людей прийшло, щоб бути свідками поставлення в пресвітери диякона Річарда Чарлвуда. На цю важливу подію в житті Річарда та нашої Церкви прибуло багато парафіян, близько 20-ти монахинь та монахів, 4-ро місцевих семінаристів, родина та друзі о. Річарда. В присутності владики Петра також були Монсенйор Гаррі Ентвісл, о. Девід Беррі (монах з Нової Норції), о. Джін-Ной (віце-ректор семінарії св. Чарла), о. Стів Траскотт (священик, член Марійської організації РКЦ), о. Джон Єгоров та о. Кевін Каммінс (священик Мелкітської Церкви). Також тут були присутні у співслужінні наші священики: о. Володимир, якого в часі Літургії проголосили протоєреєм, о. Стефан Сапун з Брізбену та новий священик у Перті, о. Ігор Головко, о. Браян Келті та о. Майкл Калка. Також на Літургії служили два наших диякони: д. Джастін МакДоннелл та д. Михайло Жилан. Церемонію очолював о. Симон Цькуй з Сіднею. Українську Православну Церкву представляв диякон Вольтер.

Річард народився у Паррамітті, штат Нью Соуз Вейлз, Австралія. Він виростав при парафії св. Антонія у Тунгеббі. Він належав до релігійної спільноти 16 років, де займав різні позиції, в тому числі як координатор реколекційного центру та голова. Він переїхав до Банбері (Західна Австралія) у 1991 році. Після приїзду до м. Перт у 1993 році він викладав релігійгу освіту та індонезійську мову у коледжі Сервіт впродовж 8 років. Від 2002 року він вчив індонезійську мову разом з Школою Динстанційної Освіти у Лідевілл. Він завершив ексткнсивне навчання теології та був високоуспішним у такій спицифіці – вивчення східного християнства у Візантійській Католицькій семінарії (Піттсбург). Річард також пише ікони вже більше 30 років. Багато з його найкращих робіт вже прикрашають парафіяльний храм у Мейлендс. Він був дуже залучений в життя парафії, допомагав проводити постійні Біблійні Курси та інші події, що стосуються Стратегії 2020 – Візія 2020.

Святкування розпочалися із довгої процесії до храму. П’ятеро підлітків вітали владику Петра прекрасної українською мовою. Двоє з команди, водії легкових гоночних автомобілів (V8 supercars) попросили благословення для їхньої кар’єри в гонках.

Процесія ввійшла до церкви, де владика Петро поблагословив та відчинив Святі Двері Року Милосердя. Щойно перед рукоположенням о. Річарда, о. Володимир Калинецький був піднятий до ступеню протоєрея.

Ця Літургія позначила завершення 19-річного служіння в парафії о. Володимира та початок служіння для парафії о. Ігора Головка.

Гостина відбулася у парафіяльному залі після Літургії.

Нехай Бог дарує о. Річарду многая літа на служіння у церкві.

ФОТО