В Австралії відбувся Єпархіальний собор
  • Срд, 29/04/2015 - 15:22

25-26 квітня у Мельбурні (Австралія) проходив Єпархіальний собор за участю 40 делегатів. Під час заходу вірні (делегати з парафій) висловлювалися про те, чим потрібно збагатити парафіяльні громади, щоб вони стали більш «живими». Про це повідомив о. Іван Мисів.

Владика Петро (Стасюк), Правлячий єпископ Мельбурнської єпархії святих Петра і Павла УГКЦ, пригадав делегатам, що їхня участь у роботі Собору дуже важлива, бо Святий Дух працює через усіх членів Церкви.

Владика Петро також нагадав усім, що майбутнє української громади та Церкви не є ніким гарантоване. Історія показує, що Церква та християнська спільнота були присутніми в різних місцях у певний час, проте на сьогодні вони там уже не існують.

Єпископ представив усім о. Ігоря Колісника, ЧНІ, делегата громади з Нової Зеландії. Єпарх звернув увагу, що в Новій Зеландії за останні 65 років проживало близько 4 тис. українців, які прибули туди в 1949-1950 рр.

Упродовж Собору шість доповідачів представляли роздуми та запитання для розгляду в тому, як ми можемо збудувати «живу» церковну спільноту всередині нашої парафії.

Кілька речей стали дуже очевидними від самого початку. Церква потребує повністю розвинути пасторальний план, який повинен здійснюватися чи бути під наглядом професійної керівної команди. Єпархія повинна знайти ресурси в усіх значеннях цього слова, щоб діяти згідно з планами. Делегати провели багато часу в дискусіях, які були частиною програми Собору, щоб заохотити Єпархію активізувати молодіжні програми з нагальною необхідністю для підготовки молодіжних лідерів.