В Австрії сотні мусульман навернулися в християнство
  • Суб, 13/01/2018 - 17:22

Загалом 75 відсотків із 750 хрещених упродовж 2017 року в Австрії повнолітніх раніше були мусульманами. Католики Відня не вбачають у цьому жодного стосунку до прагнення біженців отримати притулок.

Католицька церква Австрії опинилася у виграші від кризи біженців. Упродовж 2017 року в країні спостерігалося зростання кількості новонавернених у християнство серед мусульман. За оприлюдненими в суботу, 13 січня, даними представників архиєпископства Відня, 75 відсотків із 750 хрещених торік повнолітніх були виходцями з мусульманських країн, передає агентство новин dpa.

Протягом минулого року лише в австрійській столиці обряд хрещення відбули 260 чоловік, які представляють 15 різних національностей. Водночас у архієпископстві Відня вважають, що думка про бажання вихідців з мусульманських країн отримати завдяки наверненню в християнство статус біженців - забобони. Так само там наголошують, що Католицька церква Австрії не бажає мати "вдаваних християн", вказуючи на дуже жорсткий відбір кандидатів на хрещення.

За словами представників духовенства, підготовка до хрещення триває не менше року. Її вимогами є регулярна присутність на богослужінні, християнський спосіб життя й залучення до доброчинної діяльності.

Австрія вважається однією з країн-членів ЄС із найбільшою кількістю мігрантів, котрі подали заяву на отримання притулку.