В Австрії відновлять публічні літургії 15 травня
  • Срд, 22/04/2020 - 16:10

Публічні богослужіння в Австрії відновлять 15 травня, - повідомив місцевий канцлер Себастьян Курц на прес-конференції у Відні 21 квітня. Генеральний секретар єпископської конференції Австрії, о. Пітер Шіпка, підтвердив цю інформацію.

Варто зазначити, що відновлення публічних відправ літургій супроводжуватиметься певними обмеженнями, зокрема у храмах слід буде дотримуватись дистанціювання.

Повернення до публічних відправ відбудеться в рамках полегшення інших карантинних заходів у Австрії.

Себастьян Курц зазначив: «Наше гасло в наступній фазі чітке: стільки свободи, скільки можливо; стільки обмежень, скільки необхідно».

Деталі щодо відновлення публічних богослужінь в Австрії буде обговорено 23 квітня під час консультацій Міністра освіти та культури з представниками релігійних спільнот країни.

Як інформує CNA, Австрія була однією з перших країн в Європі, що увійшла в стадію карантину. Перші два випадки захворювання на коронавірус були підтверджені 25 лютого. Від 16 березня австрійцям було заборонено виходити з домів, окрім випадків крайньої необхідності. Станом на 21 квітня майже 15 тисяч осіб інфікувались COVID-19 в Австрії, 491 – померли.