В Болгарії відбулася щорічна зустріч речників європейських єпископатів
  • Пон, 12/06/2017 - 18:39

Від 7 до 10 червня 2017 року у столиці Болгарії м. Софії відбувалася чергова зустріч відповідальних за зв’язки з пресою та речників єпископатів, що входять до Ради Єпископських Конференцій Європи.

Зібравшись у Софії на запрошення владики Хрісто Пройкова, Апостольського Екзарха Софії Болгарської Греко-Католицької Церкви та Голови Міжобрядової Єпископської Конференції Болгарії, представники Церков Європи, відповідальні за комунікацію, обговорювали використання нових медіа, зокрема, суспільних мереж, з метою зміцнення синодального виміру Церкви; служіння Церкви на континенті та її заанґажування у боротьбу з різними злочинами проти неповнолітніх в інтернеті. Крім того, відбувся обмін досівом і проектами у сфері комунікацій.

45 делегатів із 25 країн Європи мали змогу поглибити знайомство з культурною та християнською спадщиною Болгарії, зустрітися з Директором Національного Інформагентства й молитися з місцевою католицькою спільнотою, яка в країні становить невелику меншість та представлена вірними двох обрядів.

Збіг із 10-ю річницею вступу Болгарії до ЄС дав нагоду обмінятися думками щодо стану союзу та суспільних, політичних, економічних та культурних викликів всього континенту. В цьому допомогли доповіді Постійного Спостерігача Святого Престолу при Раді Європи та Генерального Секретаря Комісії Єпископатів Європейського Союзу. Місія Церкви серед актуального контексту є також серед тем зустрічі Голів Єпископатів РЄКЄ, яка наприкінці вересня відбудеться у Мінську.

З огляду на приготування до Синоду, присвяченого молоді, речники Європейських єпископатів також провели призадуму, присвячену технологічному розвиткові у сфері комунікацій, а також над тим, як слід комунікувати християнське поняття покликання.

Наступну таку зустріч відповідальних за зв’язки з пресою РЄКЄ заплановано провести наприкінці червня наступного року в Римі.