В Болівії розпочинається V Американський Місіонерський Конгрес
  • Втр, 10/07/2018 - 08:56

Церква в Америці покликана оновити своє місіонерське заанґажування, ми хочемо розбудити справжнє місіонерське навернення, спроможне поширити радість Євангелія між усіма народами. Такими словами, сповненими ентузіазму, преосвященний Серхіо Ґвальберті, Архиєпископ Санта-Круз-де-ла-Сьєрри в Болівії, описує очікування від V Американського Місіонерського Конгресу, що відбувається в цій країні від 9 до 14 липня 2018 р. на тему: «Америка на місії, Євангеліє – це радість».

Прибуття учасників

До Санта-Круз-де-ла-Сьєрра прибувають понад 2500 учасників і місіонерів, що братимуть участь в Конгресі. «Наші родини та наша Церква відчинили двері своїх домівок і сердець, щоб ви почувалися як вдома», – читаємо у вітальному посланні архиєпископа Серхіо. На зустріч прибувають 1200 національних делегатів та 1100 – міжнародних, а також 80 спеціальних гостей. Про різні логістичні та організаційні справи дбатимуть 400 волонтерів.

Посланець Папи Франциска

Святіший Отець Франциск призначив Префекта Конгрегації Євангелізації народів кардинала Фернандо Філоні своїм Спеціальним Посланцем на V Американський Місіонерський Конгрес. Нехай же Церква в Америці й надалі «з великим старанням, радістю та довір’ям здійснює нову євангелізацію», пам’ятаючи про те, що «в Божому серці пріоритетне місце застережене для бідних, для яких Він Сам став убогим», – читаємо в номінаційному листі Папи Франциска.

Праці Конгресу

Безпосередні праці V Американського Місіонерського Конгресу розпочнуться 10 липня інавгураційною Святою Месою, після якої – чотири дні конференцій, дискусій, праці в групах, різних форумів, свідчень та молитовних заходів.

Початки Американських Місіонерських Конгресів

Конгреси, присвячені викликам євангелізації всієї Америки, зродилися із Латиноамериканських Місіонерських Конгресів, що були ініційовані та підтримувані Папськими Місійними Організаціями та організовувані в співпраці з єпископськими конференціями та всіма організаціями місіонерського характеру.

Латиноамериканські Конгреси, у свою чергу, були випереджені Національними Місіонерськими Конгресами в Мексиці. В 1977 році в м. Торреон відбувався VII такий конгрес. Присутність на ньому кардинала Агнело Россі, тодішнього Префекта Конгрегації Євангелізації народів, і делегацій з різних країн Латинської Америки, надала йому регіонального характеру, тож він вважається першим Латиноамериканським Місіонерським Конгресом, яких пізніше було проведено ще чотири.

До шостого такого конгресу в 1999 році приєдналися Канада та США, і він став першим Американським Місіонерським Конгресом. На цих зустрічах були прийняті важливі рішення для покращення місіонерської діяльності на континенті.