В Бразилії хочуть законодавчо захистити життя від миті зачаття
  • Срд, 15/11/2017 - 16:51

Спеціальна комісія нижньої законодавчої палати Бразилії погодила конституційну поправку, як захищатиме право на життя від миті зачаття. Голосування на підтримку такого проекту відбулося переважною більшістю, тому аналітики вважають, що подолати це рішення в подальших інстанціях буде нелегко.

Спеціальна комісія Палати депутатів минулого тижня проголосувала за визнання «гідності людської особи від миті її зачаття», додаючи текст про збільшення оплачуваного декрету жінкам, котрі народжують передчасно.

Під час голосування в комісії 19 осіб виступили «за» і лише 1 «проти», таким чином навряд чи законопроект буде змінено до того, як його буде передано на голосування до Палати депутатів, інформує LifeSiteNews.

«Варто зазначити, що якщо ми законодавчо захистимо тих, хто вже живе і передчасно покинув лоно матері, а також надамо розширену декретну відпустку їх матерям, тоді зможемо чітко встановити захист їх у лоні, від самого початку, тобто від зачаття», - зазначив автор законопроекту Хорхе Тадей Мудален.