В Бразилії вбили польського священника
  • Пон, 23/09/2019 - 11:51

Польський священник, 71-річний Казимир Войно, став жертвою вбивства під час пограбування, що відбулось в суботу 21 вересня. На священника напали невдовзі після того як він закінчив відправу Літургії в столиці Бразилії.

Отець Казимир був парохом на парафії Nossa Senhora da Saúde.

Як повідомила місцева поліція, близько шести чоловіків увірвались на територію парафіяльного будинку, зв’язали священника та ще одного працівника парафії і почали збирати цінний літургійний посуд та інші предмети з храму.

Попри нанесені удари, мирянину вдалось втекти і покликати поліцію. Коли остання прибула на місце злочину, священник вже був мертвий. Його тіло знайшли трохи далі від храму, на місці, де проводяться будівельні роботи. Руки і ноги священника були зв’язані дротом, який також був закріплений до шиї.

Як інформує radiomaryja.pl, Архиєпархія Бразилії видала комюніке, в якому просить молитись за душу покійного священника, котрий присвятив священству 46 років свого життя.

П’ять місяців тому на цій парафії відбувся ще один напад з метою пограбування, під час якого злодії викрали серед іншого золоту літургійну чашу.