В Брюховичах пройшов перший тур реколекцій для катехитів Львівської Архиєпархії
  • Пон, 25/07/2016 - 19:01

22 - 24 липня у Василіянському Інституті філософсько-богословських студій, що у Брюховичах, відбувся перший тур реколекцій для катехитів Львівської Архиєпархії. Цьогорічні реколекції, які тривали три дні, провадила «Школа євангелізації св. Андрія». Тема реколекцій була «Нове життя», що є одним із євангелізаційних курсів школи св. Андрія. Головними проповідниками були о. Теодор та с. Ольга, а також інші, які не тільки дбали про високу організацію реколекцій, але і давали надзвичайно гарні свідчення свого навернення.

Для катехитів було наголошено про важливість в їхньому катехитичному служінні проголошення керигми, суть якої міститься в трьох словах: Ісус Христос Воскрес! Саме ці слова містять і суть Рідісної Звістки. Підкреслено було також, що катехит покликаний не тільки навчати основних правд віри, але також бути євангелізатором. І це особливо є помітним тим хто займається катехизацією дорослих. Адже надзвичайно важко є катехизувати тих хто не вірить або вірить на дуже поверхневому рівні про воскресіння Христа.

Важливий акцент було зроблено на важливості для катехита бути свідком Воскреслого Христа. Не тільки знати навчання Церкви, яке нам дають богословські студії, але і самому досвідчувати близькість Бога через живі відносини з Ісусом Христом.

А це є надзвичайно важливим бо без цього катехит не в змозі виконати основне і кінцеве завдання про яке говорить Святий Папа Іван Павло ІІ в своїй адгортації «Про катехизу в наш час» (Catechesi Tradendae) – це привести когось не тільки до зустрічі, але і до злуки, до близькості з Ісусом Христом.

Основними темами реколекцій були: «Божа Любов», «Гріх», «Спасіння в Ісусі», «Віра», «Навернення», «Ісус Господь, мій Господь», «Обітниця Святого Духа», «Плоди, дари і харизми Святого Духа», «Спільнота», які були викладені за допомогою інтерактивної методології. Кожна наука супроводжувалась також спільною молитвою до якої надзвичайно гарно надихала своїми піснями музична група школи св. Андрія.

Вкінці реколекцій також багато катехітів свідчили про пережитий досвід Божої присутності, дякували Богові і всім тим хто провадив цей курс.

Іван Гадьо

фото Віра Ценглевич