В Бучацькій єпархії відбулася зустріч лідерів харизматичних спільнот УГКЦ
  • Чтв, 03/11/2016 - 13:48

29 жовтня 2016 р. Б. в Єпархіальному управлінні Бучацької єпархії відбулася зустріч лідерів харизматичних спільнот УГКЦ. На ній були присутні лідери, відповідальні, представники та духівники спільнот. Очолив зустріч Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії владика Димитрій (Григорак). Учасники зустрічі приїхали з різних куточків України, а зокрема з: Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Кам'янця-Подільського, Чернівців, Збаражу, Дрогобича, Вінниці, Городенки, Новояворівська, Балинців та з Чорткова в кількості близько 45 чоловік.

Уже традиційно та урочисто зустріч розпочалась Божественною Літургією, де вірні мали можливість досвідчити живої присутності Бога. Після реєстрації учасників владика Димитрій розпочав зустріч із свого звернення до всіх харизматичних спільнот УГКЦ. Він особливо звернув увагу присутніх над сучасним станом віри у світі і Україні та на статистику і динаміку гендерної політики в нашій Державі. Також владика розповів про події історичного масштабу для України у рамках зустрічі єпископів Східних Католицьких Церков Європи і про «Посвячення Блаженішим Святославом, главою УГКЦ, України та світу Непорочному Серцю Марії», яке відбулося 23 жовтня. Насамкінець звернення Владика Дмитро дав настанови для спільнот Віднови. Зокрема такі важливі пункти, як молитва, особливо на вервиці, мудра покута (піст, милостиня) та навернення серця.

Опісля всі учасники мали спільну молитву прославлення та ділення по почутому слові, вносили свої пропозиції, побажання, певні підсумки та свідчення. Зокрема під час спільної праці та обговорення створили оргкомітет по поїздці до Риму на святкування 50-річчя Віднови у Святому Дусі. Обговорили можливість національного святкування 50-річчя Віднови у Святому Дусі та певні моменти організації такої зустрічі в Україні.

У підсумках владика Димитрій особливо підкреслив на тому, щоби донести до усіх спільнот дану проблематику та певні кроки спільнот Віднови, про які обговорювались на зустрічі.