В Чернігові відкриють унікальну виставку присвячену Митрополиту Андрею Шептицькому «СПОГЛЯДАЮЧИ БОЖЕ СВІТЛО»
  • Втр, 15/09/2015 - 13:31

20 вересня 2015 року, у Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт», відбудеться відкриття унікальної виставки ікон, написаних давньою візантійською технікою «Чотириколір’я».

Ікони написані для іконостасу храму Різдва Пресвятої Богородиці, що на вул. Войкова 45, Української Греко-Католицької Церкви. Творив їх молодий іконописець Тарас Марків, який перейняв стародавній спосіб іконопису, привезений в Україну із Греції. Особливість стилю полягає в тому, що для роботи використовуються природні матеріали, при цьому використовується лише чотири кольори.

«Споглядаючи Боже Світло» через ікону – саме таку назву має виставка, людина краще пізнає себе, віднаходить мир, черпає сили. Організатори запрошують усіх охочих не лише оглянути виставку, але й послухати детальніші розповіді про кожну з ікон. Щоденно о 16:00 год. проводитиметься розширена екскурсія.

У п’ятницю, 25 вересня, буде проведена екскурсія для дітей – розповідь доповнить цікавий майстер-клас від самого іконописця.

В суботу, 26 вересня, о 15:00 год. відбудеться відкрита лекція: «Як твориться ікона», де можна буде побачити чарівне мистецтво поєднання кольорів та почути про значення ікон, історію їх виникненння.

Виставка присвячується 150-річчю від дня народження великого Митрополита Андрея Шептицького. Саме він розпочав активну працю за збереження давніх ікон. Андрей Шептицький підтримував молодих митців, облаштовував їм майстерні, допомагав із навчанням.

Більше познайомитися із цією величною постаттю буде можливість на творчому вечорі біля каміну «За листами Андрея Шептицького», що відбудеться у Музеї в середу, 23 вересня, о 18.00 год.

Побачити ікони можна з 20 до 27 вересня за адресою:

вул. Горького, 6,

Музей сучасного мистецтва «Пласт-Арт», з 10.00 до 18.00 год.

Відкриття відбудеться 20 вересня о 15:00

телефони для довідок: 610-328; 675-003

сайт: plast-art.com.ua