В Чилі знову спалили католицький храм
  • Чтв, 14/04/2016 - 17:57

Ще одна католицька каплиця спалена в чилійській області Арауканія. За повідомленням поліції, вогонь, що спалахнув на світанку 12 квітня в каплиці міста Каньєте, повністю знищив будівлю.

Як і в разі інших церковних підпалів, на попелищі було знайдено шматок тканини зі звинуваченнями на адресу Церкви, яка нібито допомагала державі боротися з індіанцями-мапуче.

2 березня поточного року активісти руху індіанців мапуче захопили семінарію єпархії міста Вільяріка, заявляючи, що земля, на якій побудовано цю будівлю, належить їх племені. Активісти також заявили, що «миру не буде до тих пір, поки Церква не буде вигнана з територій мапуче».

Незабаром після цього інциденту в Арауканії почалися підпали церков і каплиць. Крім католицьких храмів був спалений і один протестантський, який належав Євангелістській церкві християнського союзу. На місці підпалу були знайдені листівки з текстом: «Всі церкви будуть спалені».

За словами єпископа міста Темуко Ектора Едуардо Варгаса, «всі спалені церкви перебували в громадах мапуче - індіанці самі їх побудували і брали активну участь у парафіяльному житті. Сьогодні люди налякані. Жертвами атак є не тільки церкви, а й цілі місцеві громади». Мапуче «дуже релігійні», додав єпископ, і будь-які суперечки можна вирішити тільки «шляхом діалогу».