В двох Соборах Київської архиєпархії УГКЦ Блаженніший Святослав поручив відкрити «Двері Божого милосердя»
  • Суб, 12/12/2015 - 14:07

11 грудня 2015 р., Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, підписав Декрет про відкриття «Дверей Божого милосердя» в двох Соборах Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви.

«Згідно Булли «Misericordiae vultus» («Обличчя милосердя»), Святішого Отця Папи Франциска, ВИЗНАЮ та ПОРУЧАЮ відкрити «Двері Божого милосердя» у Соборах Київської архиєпархії: Патріаршому Соборі Воскресіння Христового, м. Київ та в Соборі Вишгородської Богородиці в м. Вишгород» – йдеться в декреті.
Предстоятель також поручив у згаданих Соборах здійснити «Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого Милосердя».
Цей Декрет Блаженніший Святослав підписав у Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового, 11 грудня 2015 р. Б., в день св. препмч. Стефана Нового.
Нагадаємо: Раніше, у відповідь на заклик Святішого Отця Франциска, Папи Римського, в Українській Греко-Католицькій Церкві, рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, започатковано Надзвичайний Ювілейний рік Божого милосердя, який триватиме від 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року Божого. У визначених храмах по всій Україні буде проведено Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя. Повідомляє Департамент інформації УГКЦ.
Відповідно у Київській архиєпархії в неділю 13 грудня 2015 року, такий чин буде звершено в двох храмах; в Патріаршому соборі Воскресіння Христового та в Соборі Вишгородської Богородиці у м. Вишгород.
В Патріаршому соборі Воскресіння Христового, у Києві, в 11:00 год., цю подію очолить Отець та Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав.
У Вишгорді в храмове свято Апостола Андрія Первозванного, Архиєрейську Божественну Літургію очолить Преосвященний Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. Торжество розпочнеться о 10.00 год. По завершенню Літургії вірні зможуть прикластися до мощей дванадцяти апостолів, які будуть виставлені для почитання.

Прес-служба Київської архиєпархії