В Ефіопії за поширення християнської літератури заарештували 4 дівчат-підлітків
  • Срд, 12/10/2016 - 13:25

В Ефіопії чотирьох дівчат-підлітків заарештували за поширення християнської літератури, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

За даними правозахисної організації World Watch Monitor, дівчата віком від 14 до 18 років у Бабілі (місто на сході Ефіопії) роздавали християнську книгу «Говорімо правду в любові: відповіді на запитання» амхарською мовою (основна мова в Ефіопії). Книга, яку написав місцевий автор Ахмед Дідат, відповідає на основні запитання про християнську віру.

Але місцеві мусульмани визнали книгу образою для ісламу. 19 вересня близько 20 ісламістів напали на будівлю протестантської церкви Meserete Kristos в Бабілі, вибили двері та вікна.

Наступного дня після цього міська влада організувала закриту зустріч релігійних лідерів, де лідери церкви вибачилися за поширення цієї книги. Пізніше того ж дня провели відкрите засідання, де влада розкритикувала підбурювачів, які закликають до зіткнень на релігійному ґрунті. Ісламісти напали на ще одну християнську церкву, Церкву Повного Євангелія, де теж розбили двері та вікна, а також погрожували пастору церкви Meserete Kristos.

Чотирьох дівчат, які роздавали книги, кілька разів викликали до суду, потім їхню справу передали до суду вищої інстанції в місті Харар. 22 вересня їх заарештували і привезли до місцевої в'язниці. У перший же день 15-річну Іден жорстоко побили у в'язниці. За даними джерела World Watch Monitor, якому вдалося відвідати дівчат у в'язниці, їхня віра залишається непохитною, а сам арешт вони розглядають, як велику честь постраждати за віру. «Ми повинні очікувати переслідувань. Ми не боїмося. Ми співаємо і молимося тут, у в'язниці», – сказала Іден.

Закон Ефіопії гарантує свободу релігії, але євангельським християнам часто погрожують і переслідують ісламісти. Ефіопія займає 18 місце в списку World Watch List країн, де найбільше переслідують християн.