В експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні відкриють стенд про Блаженнішого Любомира
  • Срд, 23/05/2018 - 14:16

25 травня 2018 року о 16:00 у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27) відбудеться перший публічний захід вшанування пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара в перші роковини відходу до вічності.

Для цілого покоління українців Блаженніший Любомир став моральним авторитетом. «Україна не поділяється на захід або схід. Вона поділяється на тих, хто любить Україну і не любить», – один із його актуальних афоризмів. Хоч більшість свого життя він провів за кордоном, але його любов до Батьківщини і рідного народу не згасла. Це була людина миру, від якої струміла любов до всіх, людина, яка зводила мости між часом і вічністю, між Богом та людьми. Легко, але завжди мудро він вирішував складні питання, які відчиняли двері для великих справ.

Учасники заходу згадають важливі події на тернистому шляху життя та Божого служіння Блаженнішого, поділяться спогадами, послухають його голос.

Уперше широкому загалу будуть представлені особисті матеріали Блаженнішого Любомира, передані Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, який візьме участь у заході-посвяті.

Пригадуємо, що 19 квітня 2018 року в Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулося відкриття виставки «УГКЦ — час випробувань». Загалом акцентними експонатами експозиції стали особисті речі митрополита Андрея Шептицього, патріарха Йосифа Сліпого, владики Володимира Стернюка та отця Климентія Шептицького.

Контакти організаторів:

Тел: 097-168-86-57, Жанна Очеретяна – акредитація ЗМІ
e-mail: warmuseum.kiev@gmail.com
Адреса: вул. Лаврська, 27, м. Київ, Україна