В Еритреї 39 студентів покарали «за християнські переконання»
  • Срд, 31/07/2013 - 16:48

В Еритреї влада покарала 39 студентів-протестантів «за християнські вірування», виключивши з випускної церемонії і відправивши на примусові роботи.

«Винних», 11 з яких - дівчата, вибрали з 17 тис. випускників, які закінчили 13 липня військову підготовку, повідомляє Open Doors з посиланням на офіційний сайт еритрейського міністерства інформації.

Всі ці студенти успішно завершили 8 місяців академічних занять і 4 місяці обов'язкової військової підготовки. Їх утримують у військово-навчальному центрі SAWA в суворих умовах. Студентам погрожують тривалим тюремним ув'язненням та виключенням з університету, якщо вони не відмовляться від віри.

У 2002 р. уряд Еритреї, 47% жителів якої сповідують Християнство, 50% - іслам, ввів заборону на християнські релігійні організації, за винятком монофізитської Еритрейської, Католицької і Євангельсько-Лютеранської Церков. Участь у зборах протестантських громад є кримінальним злочином. У 2005 р. влада почала переслідувати громади Еритрейської Церкви.

Згідно з Morning Star News, до кінця 2010 р. в еритрейських в'язницях опинилися близько 3 тис. християн, в основному, протестантів. До листопада 2012 р. в ув'язненні продовжували утримувати близько 1.5 тис. християн. В даний час їх число приблизно 1.2 тис. Ув'язнених часто містять в нелюдських умовах: у вантажних контейнерах, підземних камерах, де процвітають шкірні захворювання, дизентерія та відсутня необхідна медична допомога.

За матеріалами www.sedmitza.ru