В Еритреї почалася нова хвиля переслідувань християн
  • Пон, 22/01/2018 - 14:52

В Еритреї правлячий режим розв'язав нову хвилю переслідувань християн. У тому числі репресії торкнулися і Католицької Церкви, проти якої раніше влада країни побоювалася виступати, піддаючи гонінням, головним чином, протестантів.

Влада Еритреї намагається припинити будь-який вплив релігійних конфесій на суспільство, забороняючи не богослужіння, а соціальне служіння Католицької Церкви, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Як повідомляє інформагентство, недавно були закриті п'ять католицьких лікарень в різних містах Еритреї. У столиці країни - Асмер також закрили духовну семінарію, що служила для підготовки духовенства як місцевої єпархії, так і різних чернечих згромаджень.

У місті Ксорона був закритий єдиний діючий диспансер, яким керували католики. У містах Декемарі і Мендефері влада також заборонила діяльність католицьких медичних центрів, пояснивши, що вони нібито дублюють діяльність державних установ охорони здоров'я. Однак, насправді, державні медичні установи не працюють належним чином, в них майже немає медикаментів, необхідного обладнання та часто вони не мають навіть електропостачання.

Репресії торкнулися не тільки католиків. Кілька шкіл місцевої монофізитської Еритрейської Церкви і навіть мусульман були також змушені закрити свої двері.

Як пояснив місцевий священик Муссі Зера, ще в 1995 році в країні було введено законодавство, згідно з яким держава веде всю соціальну діяльність, а приватні і релігійні установи не можуть нею займатися.