В Еритреї заарештовано 10 лідерів християнських громад
  • Птн, 25/01/2013 - 00:00

21 січня, всього за кілька годин до звістки про невдалу спробу державного перевороту в Еритреї, в благодійній організації «Open Doors», що займається проблемами переслідування християн, дізналися про нову хвилю арештів лідерів християнських громад в цій східноафриканській країні.

Принаймі  10 лідерів заборонених державою християнських організацій були взяті під варту. Християни побоюються, що арешти продовжаться, оскільки спрямовані на повне викорінення «підпільних» церков.

За конституцією 1997 р. у країні гарантована релігійна свобода. Однак після процедури реєстрації релігійних груп в 2002 р. офіційне визнання отримали лише монофізітська еритрейська Церква, Католицька Церква, мусульманська і лютеранська громади. Численні протестантські групи, а також Свідки Єгови та ін.  опинилися поза законом.

Еритрея займає 10-е місце в Індексі переслідувань, який щорічно публікується «Open Doors». У минулому році, за інформацією співробітників організації, 31 християнин загинув в еритрейських в'язницях.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru