В Еритреї закрили католицькі школи і лікарні
  • Срд, 17/01/2018 - 18:36

В Еритреї режим почав переслідування релігійних конфесій, а зокрема Католицької Церкви. Причина зрозуміла: влада намагається відкинути будь-який вплив на суспільство, забороняючи не богослужіння, а соціальне служіння Церкви.

Як інформує Agenzia Fides, було закрито п’ять католицьких лікарень в різних містах. В Асмарі закрили духовну семінарію, що служила як єпархії, так і релігійним згромадженням. Кілька шкіл православної церкви і мусульман були також змушені зачинити свої двері. В місті Ксорона було закрито єдиний діючий диспансер, яким керували католики. В містах Декемаре та Мендефере влада заборонила діяльність католицьких медичних центрів, пояснюючи, що вони начебто дублюють діяльність державних. Насправді ж, громадські установи не працюють належним чином, в них немає медикаментів, відповідного обладнання і часто вони не мають навіть електропостачання.

Як пояснив місцевий священик, ще в 1995 році в країні було запроваджено законодавство, відповідно до якого держава веде усю соціальну дільність, а приватні та релігійні установи не можуть нею займатись.

Щодо реакції населення, священик розказав, що проводити повстання у цій країні дуже важко. «Повстання мусульман зупинили зброєю. Було багато вбитих і поранених. Минулого місяця сім тисяч молодих хлопців зібрали для зустрічі з президентом, щоб засудити переслідування офіцерів. Президент прийняв їх і вислухав. В кінці перемовин хлопців забрали до концтабору поблизу Накфи і, в якості покарання, залишили під відкритим небом, під палючим сонцем, з невеликими запасами води і харчів. Багато з хлопців захворіли. Після протестів батьків режим сказав, що відправить їх в бараки", - розповів о. Муссі Зерай.