В Франківську відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція
  • Втр, 12/04/2016 - 18:02

12 квітня в навчальному корпусі Івано-Франківської Архієпархії була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Львівський псевдособор 1946 р. у процесі ліквідації Греко-Католицької Церкви радянським режимом (до 70-х роковин)». Розпочалася конференція із пленарного засідання, яке відкрив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир.

Професори-доповідачі ознайомили всіх присутніх із впливом та історичними наслідками Львівського псевдособору для життя та розвитку УГКЦ. Львівський собор, як відомо, став одним з рішучих кроків радянської влади у ліквідації нашої Церкви, нищівним ударом тоталітарного режиму по релігійній свідомості нашого народу. В контексті псевдособору доповідачі також розглянули подальше життя УГКЦ в радянській державі та історичні передумови, які сприяли процесу легалізації нашої Церкви у 1987-1991 рр.

Після завершення пленарного засідання розпочався другий етап конференції – праця у секціях, де семінаристи та всі присутні могли почерпнути багато поглибленої інформації про події та наслідки Львівського псевдособору. Варто тут також зазначити, що в конференції взяли участь багато кандидатів, магістрів та докторів історичних і теологічних наук.

Всеукраїнська конференція сьогодні змогла неабияк розвинути світогляд семінаристів ІФДС і розширити їхнє знання страждального історичного минулого УГКЦ, без якого важко побудувати світле майбутнє для нашої Церкви.